Πως δουλεύει η ασύρματη φόρτιση;
Πως δουλεύει η ασύρματη φόρτιση

Πως δουλεύει η ασύρματη φόρτιση;

Πως δουλεύει η ασύρματη φόρτιση;

Στην ασύρματη φόρτιση δημιουργείται ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, μέσω του οποίου τα πηνία μεταφέρουν μεταξύ πομπού και δέκτη την απαιτούμενη ενέργεια.

Ο πομπός στέλνει το φορτίο και ο δέκτης δέχεται την ενέργεια. Και τα δύο πηνία συντονίζονται στην ίδια ηλεκτρομαγνητική συχνότητα, πράγμα που καθιστά δυνατή τη μεταφορά ενέργειας από το ένα στο άλλο στο μαγνητικό πεδίο.  

Πως δουλεύει η ασύρματη φόρτιση; Με μεταφορά ενέργειας μέσω ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής ανάμεσα στο φορτιστή και σε έναν δέκτη που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κινητού.

Οι ασύρματοι φορτιστές χρησιμοποιούν κατά κανόνα τον μαγνητισμό για να μεταφέρουν την ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό επιτυγχάνεται με δυο τρόπους.

1. Μαγνητική επαγωγή

Η ασύρματη φόρτιση λειτουργεί με μεταφορά ενέργειας. Δημιουργώντας ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο μέσω του οποίου πραγματοποιείται η επαγωγή, που γίνεται ανάμεσα στο φορτιστή και σε έναν δέκτη που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κινητού.

Το ρεύμα μεταφέρεται από την πρίζα μέσω του καλωδίου στον ασύρματο φορτιστή, ο οποίος δημιουργεί ένα εναλλασσόμενο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Η μαγνητική ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρικό ρεύμα από το αντίστοιχο πηνίο του κινητού που ακουμπάει στον ασύρματο φορτιστή, και έτσι τροφοδοτείται η μπαταρία.

2. Μαγνητικός συντονισμός

Με τον μαγνητικό συντονισμό η συσκευή μπορεί να βρίσκεται ακόμα και 45 χιλιοστά μακριά από την επιφάνεια του ασύρματου φορτιστή αντί να ακουμπάει και έτσι να πραγματοποιείται η ασύρματη φόρτιση. 

Επιπλέον ο μαγνητικός συντονισμός μας επιτρέπει να τοποθετήσουμε πολλαπλές φορητές συσκευές σε μία μόνο βάση φόρτισης και να τις φορτίσουμε όλες μαζί ταυτόχρονα.

Ασφάλεια και ασύρματη φόρτιση

Αν και η ασύρματη επικοινωνία είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, είναι συνήθη τα ερωτήματα που αφορούν το κατά πόσο ασφαλή είναι τα ασύρματα δίκτυα και επικοινωνία και αν εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων.

Οι παγκόσμιες υγειονομικές αρχές έχουν ορίσει πρότυπα ασφαλείας για όλες τις συσκευές. Οι σημερινές προδιαγραφές που χρησιμοποιούνται στην επαγωγική φόρτιση είναι τέτοιες που τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλά και φυσικά δεν το καθιστούν επικίνδυνο για τον άνθρωπο.

Η ποσότητα ενέργειας που μεταφέρεται και η μόνωση των μέσων ενισχύουν την ποιότητα και ασφάλεια. Η άριστη ποιότητα φορτιστών νέας γενιάς και Charging Stations παρέχουν ασφάλεια αποτρέποντας εκρήξεις και φθορά μπαταρίας και συσκευών. Φαινόμενα που συναντώνται συχνά με τους άλλους τρόπους φόρτισης.

Ασύρματοι φορτιστές νέας γενιάς και Charging Stations της MINIBATT

Ασύρματοι Φορτιστές νέας γενιάς με τεχνολογία Qi. Διακριτικοί ή ακόμα και ΑΟΡΑΤΟΙ, χωρίς μπλεγμένα καλώδια. Κατάλληλοι για Ξενοδοχεία, Εστιατόρια – Καφέ και για Επαγγελματικά δώρα.

Αναβαθμίστε σήμερα κιόλας τις παροχές προς τους πελάτες σας μα τους Ασύρματους φορτιστές νέας γενιάς και Charging Stations της MINIBATT, χωρίς καλώδια και οικονομία σε χρόνο και ενέργεια.

#staycharged

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα εδώ και θα πάρεις δωρεάν τους τρόπους που μπορείς να αξιοποιήσεις αποτελεσματικότερα. αποδοτικότερα και επικερδέστερα, τους ασύρματους φορτιστές της Minibatt στην επιχείρησή σου

Leave a Reply

Close Menu